Hamile Yogası
Hamile kadınlar için yoga, sizi sağlıklı tutan ve (genellikle) vücudunuza fazla yük bindirmeyen harika bir aktivitedir. Kaslarınızı esnetmeye, nefesinizi düzenlemeye ve zihninizi düzene sokmaya odaklanır ; Topuzunuz pişip dünyaya girmeye hazır olduğunda X ayda ihtiyacınız olacak tüm beceriler.
Yaşadığınız yere bağlı olarak, bölgenizde özel olarak hazırlanmış doğum öncesi yoga dersleri bulabilir veya değişen gereksinimlerinizi karşılamak için daha genel bir rutini uyarlamayı düşünmeniz gerekebilir.
Bütün bunlar kulağa harika gelse de; Yoganın neden yararlı olduğunu, rutin sırasında vücudunuza gerçekte ne olduğunu ve bundan ne elde edeceğinizi anlamak çok önemlidir:
1. Nefesiniz üzerinde artan kontrol
Yüzmeye benzer bir başka harika doğum öncesi egzersiz olan yoga, rutininizi daha etkili bir şekilde tamamlayabilmeniz için nefes alma düzenlerinizi aktif olarak kontrol etmenizi gerektirir. Çoğu zaman nasıl nefes aldığımızı düşünmüyoruz, sadece yapıyoruz ama doğum sırasında (özellikle doğal yoldan gidiyorsanız) doğru nefes almak hayati önem taşıyor.
“Ujjayi” (üç parçalı nefes) nefesi gibi düzgün nefes almayı öğrenerek , karın kaslarınızı, diyaframınızı ve kaburgalarınızı etkin bir şekilde nefes alıp vermek için çalıştıracak ve böylece vücudunuz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacaksınız . Esasen, itme zamanı geldiğinde, ağrıya tepkinizden daha fazla sorumlu olacağınız için, itme için daha fazla güç kazanın ve kasılmalarınızı daha üretken hale getirin.
. Kas sıkılaştırma ustası
Büyük gün için mümkün olan en iyi fiziksel formda olmanızı sağlamak, sizin ve bebeğiniz için daha az stres anlamına gelir. Doğal yoldan giderseniz, kas tonusu (vücut geliştirmeye gerek yoktur) , zamanı geldiğinde çok fazla güç ve enerjiye ihtiyaç duyacağınız için bebeği güvenle dışarı itebilmenizi sağlamada rol oynar . Bir yoga uzmanı olmasanız bile, her küçük şey vücudunuzun hazırlanmasına yardımcı olur. Öte yandan, eğer bebeğiniz sezaryen ile doğmuşsa, önceden formda kalmak, olaydan sonra iyileşmeyi teşvik eder, daha kolay düzleşmenizi ve daha hızlı iyileşmenizi sağlar.
3. Duruş yanlısı
Hamilelik yoga pozları, bu dokuz ay boyunca duruşunuzu kontrol altında tutmak için ihtiyaç duyacağınız temel kaslar üzerine kuruludur. Karnınız büyüdükçe, karın kaslarınızı esnetirken, bel ve pelvis kaslarınız üzerinde ekstra baskı oluşacaktır. Yoga, iyi bir duruşun korunmasına yardımcı olur, yani bu bel ağrısını yaşama olasılığınız daha düşüktür ve doğum yapmak daha kolay olabilir.
Bu anahtar yararlarının yanı sıra, sizin alma om üzerinde vücut, aynı zamanda kortizol, stres hormonu ve etkileri azaltır onun “mutlu” kimyasallar (diğerlerinin yanı sıra serotonin, duygudurum kontrolörü, GABA, anti-anksiyete faktörünü,) düzenlemek için izin verir melatonin, dopamin, oksitosin ve DHEA. Birlikte, bu sizin ve bebeğiniz için iyi olan rahatlamanıza yardımcı olur.
Ve tüm bunların yanı sıra, bir sınıfa gitmek, yeni anne adaylarını tanımak, ipuçlarını paylaşmak ve tüm bu hamilelik sıkıntılarını teselli etmek için mükemmel bir bahane olabilir.
Tabii ki, bu hormonların çoğu diğer spor aktivitelerinden salınırken, yoganın benzersiz avantajı yumuşaklıktır; seni ve bebeği koruyor.
Doğum öncesi yoganın yapması gerekenler
Yoga doyamadığımız egzersizlerden biri; Sağlığınız ve zindeliğiniz söz konusu olduğunda çok yönlüdür ve hiçbir zaman hamileliğinizden daha önemli değildir. Ama elbette, herhangi bir egzersizden en iyi şekilde yararlanmak için bazı yararlı ipuçları asla kaçırılmaz; İşte doğum öncesi yoga dozlarınız:
Önce sağlık uzmanınıza danışın
Çoğu hamilelik için biraz esneme ve hareket faydalı olsa da , herhangi bir egzersiz rutinine başlamadan önce profesyonel bir görüş almak her zaman iyi bir fikirdir . Bu, sağlık açısından nerede olduğunuzu (kendinizi iyi hissetseniz bile) bilmenize ve dikkat etmeniz gereken herhangi bir şeyi belirlemenize yardımcı olacaktır.
Nasıl hissettiğine dikkat et
Vücudunuzun en iyi yargıcı sizsiniz, neyin iyi hissettirdiğini ve neyin iyi olmadığını bilirsiniz. İster ilk hamileliğiniz olsun ve sürekli “bu normal mi?” diye soruyorsunuz. hatta bebek 2+'da olsanız bile size çok dikkat edin.
“Yanmayı hissetmeyi” unutun, bunun yerine dikkatli olmak en iyisidir.
Gerçekçi ol
Maratonla ilgili bu düşünceleri şimdilik arka plana atın, bebek dünya tarafına geçtikten sonra kendinizi zorlamak için zamanınız olacak. Daha önce yogayı hiç denememiş olan yeni başlayanlar için, başlamaktan korkmayın, gerçekçi olun - bir süreliğine inversiyon pozları olmayacak. Biraz deneyime sahip profesyoneller için işleri bir adım aşağı çekmek zor olabilir , ancak şu anda ihtiyaç duyulan şey bu. Yapabileceklerinizi mükemmelleştirmeye ve daha sonraki bir tarih için yapamayacağınız şeylere bir iğne koymaya odaklanın. Anne adaylarının günde yaklaşık 30 dakika egzersize ihtiyacı vardır , bu nedenle hızlı bir yoga rutini sizin için mükemmel bir çözüm olabilir.
Ve kesinlikle yapılmaması gerekenler
Yoganın doktor onaylı olması, aşırılıklara gitmeniz gerektiği anlamına gelmez. Yoga yolculuğunuzda atlamanız gerekenler şunlardır:
Ani ve karmaşık hareketlerden kaçının
Bir pozisyondan diğerine keskin bir şekilde hareket etmek, geriye doğru eğilmek, ters dönmek veya yüzüstü yatmak; bunların hepsi hamilelik sırasında ideal olmayan hareketlerdir. Nasıl hissettiğinize güvenmek en iyisi olsa da, kendinizi mide kaslarınıza dayanan veya göbek bölgenize çok fazla baskı uygulayan bir pozisyona sokmaktan kaçının (sizin için hiçbir engel yok!). Ama endişelenme, odaklanacak çok sayıda başka kas var.
Sakin ol
Egzersiz rutininizde bir adım öne geçmenin zamanı değil. Yoga yolculuğunuza yeni başlıyorsanız, işleri ekstra yavaş yapın, vücudunuz değişiyor ve bu sınıfa çok sert vurmak felaket için bir reçete olabilir. Pratikte profesyonel olsanız bile, en azından şimdilik, hızı biraz geri almak en iyisidir.
sıcak yoga yok
Bir yoga sınıfı seçerken, hoş bir oda sıcaklığına sahip olanı seçin. Hamilelik sırasında vücut ısınız yükselir, bu nedenle çok sıcak bir odada yoga yapmak veya doğrudan Bikram yoga sınıfına gitmek size herhangi bir iyilik yapmayacaktır. Vücudunuz o çok sıcak bölgeye girerse, kendinizi bayılma ve hatta bebeğinize zarar verme riskiyle karşı karşıya bulabilirsiniz.